Om Ställplatser…

En ställplats är en uppställningsplats för främst husbilsturister för ett fåtal övernattningar.

Den kan vara i kommunal eller i privat regi och vara försedd med servicestationer som erbjuder tömningsmöjligheter för avlopp, dricksvattenpåfyllning och anslutning av el med mera.

Efterfrågan på ställplatser växer.

Husbilsturismen är en snabbt växande målgrupp. Enbart i Sverige finns drygt 109 000 registrerade husbilar år 2020 med en årlig konstant ökning.

I hela Europa finns det drygt 2 miljoner husbilar Det europeiska intresset för att besöka Sverige med husbil är stort, liksom den inhemska husbilsturismen.

Husbilsturismen omsätter c:a 2,5 miljarder kronor per år (Källa: SWE Marketing).

Det sker cirka 3 miljoner övernattningar med husbil i Sverige per säsong, varav nästan 2 av 3 övernattningar sker utanför campingplatser.

Husbilsturisten är en attraktiv målgrupp.

Husbilsturister tillhör den grupp av turister som spenderar mest tid av sin totala semestertid på att besöka olika turistmål.

I snitt spenderar en husbilsturist 460 kr per person och per dag vid varje turistmål och stannar vanligtvis en till två nätter vid varje destination. Den vanligaste husbilsturisten är i snitt över 50 år och reser tillsammans med sin partner, eller är kring 40 år och reser med sin barnfamilj.

Erbjud husbilsturister faciliteter med vår ställplatsutrustning

Vår ställplatsutrustning är enkel att installera och kräver lite underhåll. Era husbilsturister betalar med sin egna mobil för tillgång till el och dricksvatten samt avloppstömning, dag som natt, enligt förprogrammerade val som inte kräver någon manuell administration.

Hitta den utrustning som passar ert behov bäst här eller kontakta oss så kan vi hjälpa dig med att hitta den utrustning du behöver till din verksamhet!

Kontakta oss

Kanalhuset
Hans Von Kantzows Väg 50,
734 40 Hallstahammar

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi erbjuder högkvalitativ utrustning för ställplatser för elförsörjning, tömning av avloppstankar och påfyllning av färskvatten. Samtliga produkter är utförda i rostfritt stål eller aluminium.

Organisation

Org. nr: 559235-2388

VAT: SE559235238801
Godkänd för F-skatt
Säte: Hallstahammar


© . All rights reserved.